ארכיון - חשמל 2017 Archive - Electricity
סדנא 1
אנרגיה סולרית
יו"ר: מייק גרין
Wednesday | 8.11 | 10:00
Herods Boutique, Queens
תקציר
עקב השוק הפוטו-וולטאית ההפכפך במדינת ישראל מאז תחילת ההסדרות הראשונות, ההנדסה הייחודית הנדרשת לתכנון, בנייה ותחזוקה של מערכות פוטו-וולטאיות לא התפתחה מודעות משמעותית בקרב מהנדסי החשמל במדינה. עקב המושג המקובל של "EPC" המקנה לקבלן את הזכות לתכנן את המערכת שהוא בונה, לעיתים חוסר המושג של אבטחת איכות בכלל בענפי הבנייה במדינה וחוסר יציבות ברגולוציה, לא התפתחה מומחיות בתחום זה.
סדנה זו בא להבליט את הנושאים החשובים בתכנון, בנייה ותחזוקה של מערכות פוטו-וולטאיות המחוברות לרשת החלוקה במת נמוך ומתח ביניים על פי הניסיון המצטבר מההסדרה הראשונה במדינת ישראל, פעילות בוועדות בין-לאומיות ופרויקטים גדולים ברחבי העולם.
מבוא
מייק גרין ייתן סקירה על התפקידים השונים שמהנדס חשמל צריך למלא במחזור החיים של תחנת כוח סולארית, משלב התכנון הכולל חיבור לרשת החשמל ברמות מתח השונים, הדגשים על תכנון הניטור, ועוד עניינים חשובים להכליל המפרט הטכני, עד לטיפול בתלונות הלקוח ואיך להתייחס לתביעות משפטיות בין קבלן ללקוח
הטיפול במקדם הספק במערכות פוטו- וולטאיות מחוברות לרשת:
זוהר וינבוים יסביר כיצד ניתן לתכנן את מתקן כך שיתקבל מענה לתיקון מקדם ההספק בכל מצבי העבודה ומבלי להרע את איכות החשמל במתקן.
בעת ייצור סולארי בדגש להסדר מונה נטו, הצרכן ייצרוך את ההספק האקטיבי שהמערכת הסולארית שלו מייצרת ואת ההספק הראקטבי הוא ימשוך מהרשת. בד"כ ייצרני הממירים מאפשרים לשלוט בזווית בין המתח והזרם המופקים, דבר שמאפשר לייצר הספק אקטיבי מרבי מגודל נתון של ממיר שגודלו מוגדר בהתאם להספקו המדומה. תיקון לא נכון של מקדם ההספק עלול לגרום לתהודה חשמלית על כל הנגזר מכך.
הבנת המשמעות של ההדמיה הפוטו-וולטאית:
אדוארד רבין יסביר איך מומחה באנרגיה פוטו-וולטאית עובד עם תוכנת הדמייה לשדה הסולארי ואת המשמעות של מצבים שונים המשפעים על תפוקת המערכת. האנרגיה הפוטו-וולטאית הולכת ויורדת בעלות הייצור שלה בהשוואה לעלות הייצור של אנרגיה פוסילית, דבר המצריך יעילות מרבית של ייצור. יעילות של מערכת פוטו-וולטאית נקבעת בעת תכנון מיקום הפנלים, חלוקתם למחרוזות ולממירים. אנחנו בעידן שבו כל אחוז המתפספס בשלב התכנון משפיעה רבות על הרווחיות ועל זיהוי תקלות והטיפול בהן.

זוהר וינבוים
זוהר הינו הבעלים של וינבוים הנדסת חשמל המתמחה במתן ייעוץ ותכנון פתרונות לשיפור איכות החשמל ברמת מפעל או מכונה, בדגש למערכות למדידת פרמטרי הרשת החשמליים ומנית אנרגיה, מסננים פסיביים ותיקון מקדם ההספק בעזרת מערכות סטטיות. כמו כן מבצעים בדיקת נאותות טכנית למוצרים חוסכי אנרגיה.
זוהר יועץ לרשות החשמל בנושא איכות חשמל ,חבר במושב ההנדסי של התאגדות מהנדסי החשמל ,מרצה בנושאי איכות החשמל ותיקון מקדם ההספק על היבטיהם השונים בכנסי ובהשתלמויות של התאגדות מהנדסי החשמל ,כמו כן משמש סגן יו"ר חוג איכות החשמל.
דוא"ל: zwinboim@gmail.com

מייק גרין
מייק הינו הבעלים של אמ. ג'י. לייטנינג מציג את מדינת ישראל בIEA-PVPS משימה 13 החוקר אמינות ונצילות של מערכות פוטו-וולטאיות ומפיק ספרים על השיטות המומלצות ליזם, לבנות ולתחזק מערכות פוטו-וולטאיות. החברה מתכננת מערכות לחברות קבלניות, יועצת ליזמים, מנהלת תחזוקה של שדות וגגות בארץ ובחו"ל, כותבת דוחות לבית המשפט ומפתחת אלגוריתמיים לניטור וחיזוי ייצור מערכות בשיתוף מוסדות אקדמיות בארץ ובחו"ל במימון חלקית של משרד האנרגיה.
דוא"ל: mike@lightning.co.il

אדוארד רבין
לאדוארד ניסיון של שנים רבות בתכנון מערכות פוטו-וולטאיות כמהנדס הראשי של חברת אמ. ג'י. לייטנינג. במסגרת עבודתו הוא ייעץ לחברות בארץ ובעולם בתכנון ויישום של מערכות PV, בנה אלפי סימולציות מורכבות עבור מערכות סולאריות תוך שימוש בטכנולוגיות שונות של פנלים וממירים, תוך שילוב המערכת לרשת החלוקה במתח נמוך, ביניים או גבוה. היום אדוארד עובד כמהנדס אפיון מתח נמוך בחברת שניידר אלקטריק.